«Είναι η ώρα οι πολίτες να εμπιστευθούν τη ΝΔ και να στηρίξουν την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία μπορεί να βγάλει οριστικά την Ελλάδα από την κρίση. Είναι η ώρα της θετικής ψήφου για να ξεφύγουμε από τη μιζέρια» σημειώνει σε συνέντευξή του stomanifesto o Δημήτρης Τσιόδρας, υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α΄Αθήνας.

– Ποιες είναι κατά την γνώμη σας οι μεγαλύτερες προκλήσεις που θα έχει να αντιμετωπίσει η ΝΔ ως κυβέρνηση, την επόμενη ημέρα;
Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να σέρνεται. Μπορεί να φύγει μπροστά αν αφήσει πίσω της, ιδεολογικές αγκυλώσεις, ανικανότητα και παλαιοκομματικές πρακτικές που είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και λειτουργούν ως σιδερένια μπάλα στα πόδια της. Ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του απέδειξαν ότι το μόνο που ξέρουν είναι τα φθηνά επικοινωνιακά τρικ για να ξεγελάσουν τους πολίτες. Πήραν την απάντηση στις 26 Μαΐου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σχέδιο για την ανάπτυξη. Για τη δημιουργία ενός νέου επενδυτικού περιβάλλοντος και τη μείωση της φορολογίας. Στις γειτονιές της Αθήνας η πολιτική αλλαγή θα γίνει ορατή πολύ σύντομα, αφού από τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης θα είναι η εδραίωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Οι Έλληνες έχουν περάσει μια δύσκολη 10ετία και πολλοί πιστεύουν ότι “τίποτα δεν γίνεται”. Θα τους αποδείξουμε ότι γίνεται.

– Πώς κρίνετε τις τελευταίες εξελίξεις με την Τουρκία; Φοβάστε θερμό επεισόδιο; Θα επηρεαστούν οι εθνικές εκλογές;
Στα εθνικά θέματα χρειαζόμαστε συνεννόηση και νηφαλιότητα. Όχι επικοινωνιακή διαχείριση και κινήσεις προεκλογικού εντυπωσιασμού, όπως η έκτακτη σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ που θα μπορούσε να έχει γίνει και στα μέσα της εβδομάδας κι όχι παραμονή του Αγίου Πνεύματος. Η έλλειψη κουλτούρας συνεργασίας έστω στα μείζονα εθνικά ζητήματα, υπονομεύει την θέση της χώρας. Όπως υπονόμευσαν τη θέση της χώρας και δηλώσεις
του τύπου “η θάλασσα δεν έχει σύνορα”, δηλώσεις που αφορούν στο Καστελόριζο κλπ. Εδώ και μήνες η Τουρκία, δείχνει απόλυτη περιφρόνηση στο Διεθνές Δίκαιο. Παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Η κλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία ξεπερνά τον εκλογικό κύκλο και τις ικανότητες (ή μη) των πολιτικών προσώπων που κατέχουν τα κρίσιμα χαρτοφυλάκια. Η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει την επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ σε βάρος της Τουρκίας, όπως από τον Μάιο είχε προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ΕΛΚ.
Η δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου -του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας- σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, εθνικής άμυνας, εσωτερικής ασφάλειας και αναπτυξιακής πολιτικής καθίσταται σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ.

– Πολύ συχνά αναφέρεστε στην ανάγκη να ανακάμψει η μεσαία τάξη. Πώς θα γίνει αυτό;
Η εξοντωτική φορολογία σκοτώνει την παραγωγή, προκαλεί ανεργία, φτωχαίνει τους πολίτες και διογκώνει την παραοικονομία, «κλέβοντας» το μέλλον των παιδιών μας. Ο μέσος Έλληνας θα εργαστεί φέτος μέχρι τις 18 Ιουλίου, δηλαδή 198 από τις 365 ημέρες του χρόνου, για να πληρώσει φόρους και εισφορές στο κράτος. Το 2018 δουλέψαμε 50 ημέρες για άμεσους φόρους, 67 για έμμεσους και 81 για κοινωνικές εισφορές. Τις υπηρεσίες που «απολαμβάνουμε», τις ξέρουμε όλοι. Δεν είναι καιρός να αλλάξει αυτό; Να προσπαθήσουμε όλοι κάτι καλύτερο. Να αφήσουμε πίσω την κρίση και την μιζέρια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα φορολογικής ελάφρυνσης που θα βοηθήσει την ανάπτυξη και θα ενισχύσει το εισόδημα των πολιτών, ιδίως της μεσαίας τάξης.

– Έχουν λόγο οι πολίτες να φοβούνται από μια κυβέρνηση της ΝΔ ότι θα υποστούν μειώσεις και περικοπές;
Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δημιουργήσει φόβο στους πολίτες. “Θα έρθει ο κακός Μητσοτάκης και θα σας απολύσει από το δημόσιο, θα σας βάλει να δουλεύετε 7 μέρες την εβδομάδα, θα σας κόψει τις συντάξεις…”. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα συμβεί. Το πρόγραμμα της ΝΔ προβλέπει επέκταση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος στο 1 δισεκατομμύριο ευρώ ετησίως, αντί των 760 εκατομμυρίων σήμερα. Η μεγάλη αύξηση του εισοδήματος όμως θα προκύψει από την παραγωγική ανασυγκρότηση, την ελάφρυνση φόρων και την μεγέθυνση της πίτας της ελληνικής οικονομίας.Γιατί χωρίς αυτά η μόνη αναδιανομή που μπορεί να υπάρξει είναι αυτή της φτώχειας και του αέρα του κοπανιστού.

– Ποιο είναι το μήνυμα της ΝΔ προς όσους δεν την εμπιστεύτηκαν στις 26 Μαΐου; Γιατί κάποιος που δεν ψήφισε ΝΔ στις ευρωεκλογές να το κάνει στις εθνικές;
Γιατί τώρα αποφασίζουμε για την κυβέρνηση της επόμενης τετραετίας. Τώρα αποφασίζουμε για το μέλλον των παιδιών μας, για την σταθερότητα της χώρας, για την ανάπτυξη, για την πορεία της Ελλάδας μετά την κρίση.
Τώρα είναι η ώρα της θετικής ψήφου. Είναι η ώρα οι πολίτες να εμπιστευθούν τη ΝΔ και να στηρίξουν την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία μπορεί να βγάλει οριστικά την Ελλάδα από την κρίση και να την οδηγήσει σε έναν νέο ενάρετο κύκλο ανάπτυξης, με καλύτερες μέρες για όλους.

– Ο Δημήτρης Τσιόδρας είναι επαγγελματίας δημοσιογράφος ή επαγγελματίας πολιτικός που κατεβαίνει στην Α’ Αθήνας;
Ξέρετε τι λένε, πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι! Δούλεψα ως δημοσιογράφος για 26 χρόνια. Με την πολιτική βέβαια ασχολιόμουν και τότε από άλλο μετερίζι. Ενεργό πολίτη, θεωρώ τον εαυτό μου. Η ανώτερη ιδιότητα κατά τον Αριστοτέλη. Μπήκα στην πολιτική, όχι στην εποχή των παχιών αγελάδων, αλλά στη διάρκεια της κρίσης. Θεωρώ ότι είναι “ο
πόλεμος της γενιάς μου” και ήθελα να είμαι στην πρώτη γραμμή. Άκουσα πολλά από τους “αγανακτισμένους των πλατειών” και νυν κυβερνώντες, αλλά με όποιες δυνάμεις έχω προσπαθώ να βοηθήσω να ξεφύγουμε από τη μιζέρια και να πάμε παρακάτω. Εφόσον οι πολίτες της Α Αθήνας με εμπιστευθούν να τους εκπροσωπήσω στη Βουλή πιστεύω ότι μπορώ να συμβάλω ώστε να βελτιωθούν κάποια πράγματα. Μένω στο Παγκράτι και καταλαβαίνω τα προβλήματα του ανθρώπου της διπλανής πόρτας.
Επαγγελματίας πολιτικός δεν είμαι, ούτε φαντάζομαι τον εαυτό μου αιωνίως σε μια πολιτική καρέκλα.

Πηγή: tomanifesto.gr