Σύντομο Βιογραφικό

Γεννήθηκα στο Μάναρη Αρκαδίας το 1959 και τα τελευταία 40 χρόνια ζω στο κέντρο της Αθήνας, στο Παγκράτι (με ένα μικρό διάλειμμα στους Αμπελόκηπους). Αποφοίτησα από το Α’ Μυστριώτειο Λύκειο Τρίπολης.

Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών κι έκανα μεταπτυχιακά (ΜΑ) στις Διεθνείς Σχέσεις στο Fletcher School of Law and Diplomacy, Tufts University, στη Βοστώνη.

Παρακολούθησα Executive Course με θέμα Mass Media and Popular Culture στο Columbia University στη Νέα Υόρκη.

Από το 1989 εργάζομαι ως δημοσιογράφος του πολιτικού ρεπορτάζ. Για περισσότερο από μια δεκαετία κάλυπτα το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που μου επέτρεψε να είμαι τακτικός συνομιλητής των προέδρων της και όλων των κορυφαίων στελεχών της. Στη διάρκεια της δημοσιογραφικής μου πορείας διετέλεσα υπεύθυνος πολιτικού στην εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και αρθρογράφος στην εφημερίδα Καθημερινή. Εργάστηκα ως πολιτικός συντάκτης στο ΜΕGA και τον ραδιοσταθμό Flash και ως πολιτικός αναλυτής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ασχολούμαι συστηματικά με ζητήματα πολιτικής θεωρίας, πολιτικής οικονομίας, θεωρίας των διεθνών σχέσεων και με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Έχω παρακολουθήσει από κοντά κρίσιμες συνεδριάσεις στην ΕΕ. Έχω συνομιλήσει κατά καιρούς κι έχω κάνει συνεντεύξεις με σημαντικούς Ευρωπαίους παράγοντες. Άρθρα μου έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή ΜΜΕ, όπως Le Monde Diplomatique, Courrier International, International Relations. Είμαι συγγραφέας του βιβλίου “Ευρωπατριωτισμός ή Εθνοκεντρισμοί” (Εκδόσεις Μίνωας, 2017).

Η εμπλοκή μου με την ενεργό πολιτική γίνεται σε δύσκολες στιγμές για τη χώρα μας, στη διάρκεια της κρίσης. Διετέλεσα διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου και στη συνέχεια ορίστηκα κυβερνητικός εκπρόσωπος στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Π. Πικραμμένου. Επί 4 χρόνια ήμουν εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού.

Είμαι παντρεμένος με τη Χρυσούλα Μαρινοπούλου κι έχουμε δύο παιδιά, την Ελένη και τον Γιώργο.